Kortverblijf

Het kortverblijf kan een oplossing bieden in de volgende gevallen:

Wanneer u thuis een bejaard familielid verzorgt en tijdelijk niet beschikbaar bent omwille van vakantie, ziekte, ... kan de bejaarde tijdelijk in kortverblijf in Zorgcentrum Vogelzang opgenomen worden.

De zorgdragende familieleden kunnen even een rustpauze nemen in de zo moeilijke constante begeleiding. Het kortverblijf brengt die adempauze die de mantelzorgers nodig hebben om de thuiszorg haalbaar te maken en vol te houden. Als de situatie weer normaal is, gaat men opnieuw naar huis.

Zo'n kortverblijf kan eveneens aansluiten op een ziekenhuisopname, wanneer de bejaarde nog dient te revalideren alvorens naar huis terug te keren. Weten dat men steeds voor kortopvang terechtkan, is een grote geruststelling. Zo weet je dat er continu, dag na dag, zorg voor handen is. Het kortverblijf zal elke hapering in de continue zorg opvangen.

Er zijn 10 gemeubelde kamers beschikbaar in kortverblijf. De maximumduur voor dit verblijf bedraagt een totaal van 90 dagen op jaarbasis of 60 dagen achtereenvolgens opgenomen.

Klik hier om de lijst te downloaden 'Wat mee te nemen in kortverblijf?'

Contact

Home Vogelzang VZW
Tervuursesteenweg 290
3001 Heverlee

Tel: 016/27.97.11
Fax: 016/27.97.55


Vacatures

Het Woon- en zorgcentrum is voor het aanleggen van een vervangingspoel en wervingsreserve op zoek naar:

  • verpleegkundigen
  • zorgkundigen
  • logistieke medewerkers
  • onderhoudspersoneel

Richt uw sollicitatie met CV  aan personeel
@homevogelzang.be