Nieuwsbrief update bezoekregeling

Nieuwsbrief update 11/06/2021

 

Dankzij de dalende besmettingscijfers en de stijgende vaccinatiegraad mogen we verdere versoepelingen doorvoeren.
We hebben elkaar soms lange tijd niet gezien en kijken allemaal uit naar ons oude, vertrouwde leven.

 

Ondanks dat het de goede richting uit gaat rekenen we op ieders verantwoordelijkheid om voorzichtig om te gaan met de versoepelingen. We vragen iedereens medewerking om de basisregels te blijven naleven: handhygiëne, social distancing, mondmaskerplicht, ventileren en verluchten.

 

Een overzicht van de maatregelen in ons woonzorgcentrum:

 

Uw bezoek:

Bezoekers die een hoog-risico contact hebben gehad of die terugkeren uit een rode zone, kunnen gedurende 10 dagen, te tellen vanaf de dag van de terugkeer of de datum van het hoog-risicocontact niet op bezoek komen. (richtlijnen Vlaams agentschap Zorg en Gezondheid)

 

• Iedereen, zowel knuffelcontacten als sociale contacten, dienen zich te registreren. De knuffelcontacten kunnen dit doen aan de tafel bij de ingang. Voor de sociale contacten worden er formulieren voorzien in de cafetaria, aan de inkom en in de tijdelijke woonunits.

 

• Registreren, handen ontsmetten en het dragen van een mondmasker blijven noodzakelijk bij het betreden van en het zich verplaatsen in het woon-en zorgcentrum.

 

• De beperking van maximaal 2 bezoekers tegelijkertijd op de kamer aanwezig blijft gelden. Deze bezoekers moeten op hetzelfde adres wonen om samen op bezoek te mogen komen.

 

• Verlucht de kamer zoveel mogelijk tijdens het bezoek.

 

Wat verandert er dan?

 

• Vanaf nu mogen er 4 knuffelcontacten op bezoek komen. Een knuffelcontact is iemand die op de kamer zijn mondmasker mag afnemen. Deze bezoeken vinden nog steeds plaats tijdens de bezoekuren. De knuffelcontacten kunnen nog steeds om de 14 dagen wisselen.

 

• Buiten deze knuffelcontacten mogen de bewoners onbeperkt sociale contacten hebben. De sociale contacten moeten steeds hun mondmasker ophouden en mogen de bewoner enkel op de kamer gaan halen om dan het bezoek buiten of in de cafetaria te laten plaatsvinden. De sociale contacten hoeven geen rekening te houden met de bezoekuren.

 

• Ook kinderen onder de 12 jaar mogen terug op bezoek komen mits het dragen van een mondmasker (eens de schoolleeftijd bereikt).

 

Bezoekuren:

 

  • ma, di, wo en vrij van 13u tot 16u
  • Do van 13u tot 18u30
  • Za, zo en feestdagen van 14u tot 17u

 

Cafetaria:

• Het café (de bediening wordt dan verzorgd door een medewerker van de cafetaria) is nog steeds geopend op dinsdag, woensdag en vrijdag van 14u tot 16u

 

• Als er geen activiteit doorgaat in de cafetaria mag deze gebruikt worden door de bewoners en hun bezoek. Drank mag zelf voorzien worden of gehaald worden uit de automaat die zich voor de liften op het gelijkvloers bevindt

 

• Er mogen maximum 4 personen plaatsnemen aan 1 tafel. Tussen de gezelschappen aan tafel moet steeds 1,5m afstand worden gehouden.

 

• Aan tafel mag het mondmasker worden afgenomen, bij het rondlopen moet het mondmasker steeds worden gedragen.

 

• Tafels en stoelen moeten voor en na elk gebruik worden gedesinfecteerd. Hiervoor vindt u het nodige materiaal in de cafetaria.

 

• De cafetaria zal worden afgesloten om 20u.

 

 

Ook onze uitgangsregeling blijft ongewijzigd. Een bewoner kan nog steeds op bezoek gaan bij zijn/haar familie. Bij het verlaten van het woonzorgcentrum moeten de maatregelen worden nageleefd die gelden voor alle burgers. Er is geen kamerisolatie nodig na een bezoek aan de familie.

 

Bedankt allemaal! Bedankt voor jullie inzet, voor jullie geduld!
Alleen door ons samen te blijven inzetten komen we hierdoor.

 

Dr. Persoons en Dr. Lemlijn, CRA-artsen Home Vogelzang
Alle medewerkers van het woon-en zorgcentrum

Team 1 (gelijkvloers en 1e verdieping): 016/27 97 27
Team 2: (2e verdieping en tijdelijke woningen): 016/27 97 31
Team 3: (3e verdieping): 016/27 97 35
Sociale dienst (Anja en Sandra): 016/27.97.13
Kwaliteitsdienst (Elke) : 016/27.97.20
Annelies De Norre, gedelegeerd bestuurder : 016/27.99.63

info@homevogelzang.be
www.homevogelzang.be