Assistentiewoningen

Home Vogelzang - Woonzorgcentrum - Heverlee - Assistentiewoning-1

Deze vrij nieuwe vorm van huisvesting en serviceverlening is bedoeld voor ouderen die nog vrij zelfstandig kunnen functioneren, maar toch niet verkiezen om in het eigen milieu te blijven wonen omdat dit niet meer aangepast is of omdat ze zich er onveilig voelen. De bewoners kunnen een beroep doen op de dienstverlening die gemeenschappelijk is en facultatief ter beschikking staat.

De nadruk ligt op het verder zelfstandig wonen met bijzonder respect voor de privacy. De flats zijn samengesteld uit een inkomhal, badkamer, ruime woonkamer, slaapkamer, uitgebouwde keuken en berging met faciliteiten voor droogkast en wasmachine. Bovendien beschikken ze elk over een aparte ingang met parlofoon.

De assistentiewoningen zijn aangebouwd aan Zorgcentrum Vogelzang, zodat de bewoners kunnen genieten van het volledige zorgaanbod en de faciliteiten zoals kinesitherapie, pedicure, kapsalon, cafetaria, bibliotheek, kapel, … en van de diverse pastorale en animatieactiviteiten.

Daarnaast kan men een beroep doen op externe dienstverlening zoals deze die thuis kan bekomen worden: maaltijden, gezins- en bejaardenhulp, poetshulp, thuisverpleging en dergelijke.

Elke flat is uitgerust met alle moderne nutsvoorzieningen: water, centrale verwarming, telefoonaansluiting, televisiedistributie en beschikt tevens over een ruim terras… Er worden geen huisdieren toegelaten.

Home Vogelzang - Woonzorgcentrum - Heverlee - Assistentiewoning-2

  • 2 verdiepingen
  • 20 flats
  • Lift
  • Oppervlakte flat: 75m²
  • Indeling: leefruimte, volledig ingerichte keuken, slaapkamer, badkamer met toilet, lavabo, douchecel & berging.
  • Dienstverleningsvormen: klusjesdienst, warm middagmaal, broodmaaltijd & brood besteldienst.

Via een noodoproepsysteem kan men dag en nacht een verpleegkundige oproepen, die indien nodig de nodige zorgen kan toedienen.

Bij het ouder worden gebeurt het vaak dat de zorgbehoefte toeneemt. Voor zover de zorgverlening goed organiseerbaar is, kan deze zorg geleverd worden door thuiszorgdiensten. Indien deze zorg zodanig toeneemt dat thuiszorg in de serviceflat niet meer toereikend is, kan men bij voorrang terecht in woonzorgcentrum Home Vogelzang.

Home Vogelzang - Woonzorgcentrum - Heverlee - Assistentiewoning-2