Wat is een kortverblijf?

Kortverblijf is een tijdelijke opvang voor een zorgbehoevend persoon. Deze verblijft in een woonzorgcentrum en geniet daarbij van dezelfde voorwaarden als vaste bewoners zoals: maaltijden, verzorging, animatie, enz. De hulpverlening wordt gedaan door verpleeg- en zorgkundige in het woonzorgcentrum. Dit zowel voor de dagdienst als de nachtdienst.  De verzorging gebeurt op verschillende vlakken zoals lichamelijk en geestelijk. Deze formule is ontstaan om mantelzorgers te ondersteunen wanneer de situatie te veel wordt of wanneer er tijdelijk geen andere oplossing is voor de opvang van de senior.

Waarom kiezen voor kortverblijf?

Kortverblijf kan een oplossing bieden in de volgende gevallen:

  • Wanneer je thuis een senior familielid verzorgt en tijdelijk niet beschikbaar bent omwille van vakantie, ziekte, enz kan de persoon tijdelijk in kortverblijf in Zorgcentrum Vogelzang opgenomen worden.
  • De zorgdragende familieleden kunnen even een rustpauze nemen in de constante begeleiding. Het kortverblijf brengt een adempauze bij de mantelzorgers om de thuiszorg haalbaar te maken en vol te houden. Na een bepaalde periode gaat de senior terug naar huis.
  • Verbouwingen in de huidige woning van de zorgbehoevende, zonder alternatief van opvang bij familieleden.
  • Zo’n kortverblijf kan eveneens aansluiten op een ziekenhuisopname, wanneer de senior nog dient te revalideren alvorens naar huis terug te keren.

Je bent ten allen tijde gerust over de constante en professionele zorg van de tijdelijke bewoner. Het is ook steeds mogelijk om contact op te nemen met het woonzorgcentrum om op de hoogte te blijven van de gezondheid en het welzijn van de tijdelijke bewoner.

Praktische info

  • Er zijn 10 gemeubelde kamers beschikbaar in kortverblijf.
  • De maximumduur bedraagt een totaal van 90 dagen op jaarbasis of 60 dagen achtereenvolgens opgenomen.
  • Bij de dienst maatschappelijk werk van het ziekenfonds van de persoon kan men vernemen voor welk bedrag en welke periode men een tussenkomst kan bekomen van het ziekenfonds.

Kalender kortverblijf

Gebruik onderstaande kalender om de gewenste periode van het kortverblijf aan te duiden. Vul de gegevens onderaan de kalender in en druk vervolgens op ‘send’. Wij kijken de beschikbaarheid en data na, en nemen contact met jou op.

Contact sociale dienst via telefoon ( 016/27.97.13 ) or via email ( sociale.dienst@homevogelzang.be ).

Calendar is loading...
Powered by Booking Calendar