Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 27 juli 2022

Wegenwerken Tervuursesteenweg

Vanaf maandag 1 augustus is de Tervuursesteenweg tussen de Egenhovenweg en Tweekleinewegenstraat afgesloten voor alle verkeer:
Er worden bushaltes aangelegd ter hoogte van de Egenhovenweg
Het kruispunt aan de Tweekleinewegenstraat wordt vernieuwd.
De werken zullen duren tot 26 augustus.

Home Vogelzang blijft bereikbaar, maar gelieve de verkeersmaatregelen na te gaan op de website van stad Leuven, vooraleer u op bezoek komt. Tervuursesteenweg: afgesloten | Stad Leuven

Mochten er nog vragen zijn, aarzel niet ons te contacteren.

Nieuwsbrief 3 mei 2022

 

De kogel is door de kerk !

 

Op donderdag 28/4/2022 plaatsten de voorzitter van de Raad Van Bestuur, Dhr. Verbinnen en ik onze handtekening onder de voorlopige oplevering van de nieuwbouw. Voorlopig omdat er nog verdere afwerking nodig is van een aantal aspecten.

 

Er zijn echter geen elementen vastgesteld die de ‘ingebruikname’ van het gebouw verhinderen. We kunnen de bewoners intrek laten nemen in het nieuwe gebouw en de zorg in veilige omstandigheden organiseren. We willen echter stapsgewijs te werk gaan.

 

De bewoners van de TIJDELIJKE WOONUNITS, de zusters van de congregatie H.Harten en hun buren zullen de eerste nieuwe bewoners zijn. Ze nemen hun intrek op niveau 3, waardoor de rechtervleugel (als u met uw aangezicht voor de inkomhal van de nieuwbouw staat), volledig zal ingenomen zijn.

 

Bewoners van de tijdelijke woonunits hebben vandaag deze afdeling bezocht. De afdeling kan eveneens bezocht worden op vraag van familie/vrienden. Op woensdag 4 mei in de namiddag gebeurt de toewijzing van de kamers voor deze bewoners. Vanaf het moment van de toewijzing worden bewoners en familie/vrienden uitgenodigd om kledij en persoonlijke zaken te verhuizen.

 

De kamer is uitgerust met ingebouwde kasten, en tegen 10 mei zal er eveneens een H/L bed, nachtkast en stoel aanwezig zijn. U mag dus zeker eigen klein meubilair in de kamer plaatsen. Best brengt u ook nog uw TV Toestel mee. Indien u beschikt over een kleine frigo, mag deze mee verhuisd worden.

 

De verhuis van alle 16 bewoners gebeurt gelijktijdig ten laatste op 10 mei, omdat vanaf 12 mei de tijdelijke woonunits kunnen worden opgehaald. De binnenplaats komt dan eindelijk opnieuw vrij.

 

Deze bewoners worden dan verzorgd door de medewerkers van team 3 dat geleid wordt door Hilde Thiry (vervangend hoofdverpleegkundige ) en Yan Zeng (adjunct-hoofdverpleegkundige). Het is echter Lieve Sterck (hoofdverpleegkundige) en Kim Geelen (psychologe) die deze 16 bewoners zullen begeleiden bij de verhuis- en inhuisbeweging.

 

Uiteraard zullen ook de medewerkers van de sociale dienst, Anja Swings en Sandra Neckebroeck, en Elke Wolfs (kwaliteit coördinator) instaan voor de nodige ondersteuning.

 

Bewoners en familie/vrienden worden op maandag 16/5 uitgenodigd van 14.00u tot 15.00u op de afdeling zelf voor bedenkingen, vragen, feedback…om de overgang naar de nieuwe woning te evalueren en bij te sturen waar nodig.

 

Vanaf de 2de helft van de maand mei bereiden we de verhuis voor van de bewoners die momenteel wonen in het oudste gedeelte van het woon-en zorgcentrum.

 

De medewerkers van de sociale dienst en de hoofdverpleegkundigen van de respectievelijke teams gaan in gesprek met de bewoners en diens familie/vrienden om ook hier te kunnen komen tot een kamertoewijzing waar ieder zich goed bij voelt.

 

We willen nu al meegeven dat op niveau 2 van de nieuwbouw, het linkergedeelte van het gebouw (dus in het verlengde van de gesloten afdeling ‘DE LELIE’) eveneens ontworpen is als een gesloten afdeling.

 

Er zijn 16 kamers voorzien voor bewoners die zich niet meer correct kunnen oriënteren in tijd en ruimte.

Indien u het gebouw beter wil leren kennen, kan u zich inschrijven op de rondleidingsrondes die door de dienst animatie zullen worden georganiseerd. Deze data worden later gecommuniceerd.

Sociale dienst, Anja Swings & Sandra Neckebroeck: 016/27 97 13
Kwaliteitscoördinator, Elke Wolfs: 016/27 97 20
Gedelegeerd bestuurder, Annelies De Norre : 016/27 99 63

 

info@homevogelzang.be
www.homevogelzang.be